Nationale Afvaltest voor MKB-segment van start

De Nationale Afvaltest voor MKB’ers wordt woensdag tijdens de Facilitaire Vakbeurs Amsterdam RAI gelanceerd. Dennis Leeuwerik, directeur Marketing & Sales bij Van Gansewinkel geeft met het openen van een kluis het startsein van de online test.

Met de Afvaltest wordt een campagne gestart voor meer bewustwording van afvalscheiding op de werkplek en met het bedrijfsleven meer grondstoffen uit het afval te halen.

De test bestaat uit een tiental gerichte vragen en toetst de kennis en het gedrag van de MKB’er op het gebied van afvalwetgeving, recycling en afval in het algemeen. Met de Nationale Afvaltest nemen MKB’ers de afvalinzameling op de eigen werkvloer onder de loep.
”We zien dat mensen thuis steeds beter hun afval scheiden, maar juist op de werkvloer gaat het mis”, vertelt Dennis Leeuwerik van Van Gansewinkel. “Veel afval belandt bij het restafval, en wordt niet gescheiden aangeboden. Met de Nationale Afvaltest krijgt de MKB’er meer inzage in de soorten afvalstromen en hoe goed de onderneming het afval scheidt.”

Als beloning krijgt de deelnemer het ‘Waardevol boekje’ toegestuurd met daarin uitgebreide informatie over hoe Van Gansewinkel de verschillende reststromen transformeert in grondstoffen, welke producten er dan weer van gemaakt worden en hoeveel CO₂ er wordt bespaard. De test is te vinden op: nationaleafvaltest.nl.