Circulair kantoormeubilair van Gispen bij Copper8

Het thema circulaire economie wint snel aan aandacht. Gispen heeft het adviesbureau Copper8 uit Amsterdam, gespecialiseerd in duurzaamheid, ingericht volgens de principes van circulaire economie. Bij de keuze van het kantoormeubilair bij Copper8 stond hergebruik en herwinning van grondstoffen centraal. Copper8 wordt géén eigenaar van
de inrichting, maar betaalt slechts voor gebruik.

In het kantoor van Copper8 is een mix te zien van Gispen-producten met een bewezen lange levensduur én onderscheidende materialen op het gebied van afbreekbaarheid of hergebruik. Alle toegepaste stoffering is Ecolabel Flower gecertificeerd. Er zijn Gispen TM SteelTop werkplekken toegepast die bijna geheel uit staal bestaan. Als deze producten retour komen naar Gispen zijn deze zeer eenvoudig te ontmantelen voor circulair hergebruik.

“Wij houden van duurzame producten, waarvan bekend staat dat deze óók bij intensief gebruik mooi oud worden”, zegt Copper8-directeur Cécile van Oppen. “Vooral de wijze van samenwerking met Gispen was opvallend, waarbij zij zich enorm verdiept hebben in wat circulariteit betekent en welke producten daarbij horen. Daarnaast is de wens van Gispen om klanten en leveranciers zoveel mogelijk bij de ontwikkeling van Circulaire Economie te betrekken, erg positief.”

Peter Veer, Algemeen Directeur Gispen: “Toepassing van circulaire economie is een speerpunt bij Gispen. De ontwikkeling van inspirerend design en tegelijkertijd het behoud van de waarde daarvan gaat nu al zoveel mogelijk hand in hand. Dit
project is voor ons van strategisch belang om onze eigen kennis en kunde over CE praktisch te toetsen en verder te verbreden.”

,